Palveluksessanne

Terveempien tilojen asialla 

Luotettavat homekoirat

Homekoira on tehokas ja lahjomaton homevaurioiden paljastaja.
Koulutettu homekoira löytää rakenteiden sisällä piilevän homeen pintoja rikkomatta.

Teemme kosteus- ja homevauriotutkimuksia pääkaupunkiseudulla (Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) sekä Etelä-Suomen ja Uudenmaan alueella. Kohteina ovat asunnot, kesämökit, siirtolapuutarhamökit, toimistot,
koulut, päiväkodit sekä muut lämpimät tilat.


Ari

Valmistuin Kpedu:sta ho­me­koi­ra­oh­jaa­jaksi 2018. Kou­lu­tus
si­säl­si mm. koi­rien­kou­lu­tus­ta, ra­ken­nus­tek­niik­kaa ja
mik­ro­bio­lo­gi­aa.

Koirien ja koiranohjaajien kouluttamisesta mi­nul­la on useamman vuosikymmenen ko­ke­mus. Koiranohjaajana olen osallistunut palveluskoirien SM-kilpailuihin sekä edustanut maatamme FCI IPO MM ja WUSV IPO MM -kilpailuissa.


Olen myös suorittanut rakenteiden kosteuden mittaajan opinnot, joka antaa valmiuksia arvioida rakennuksen lämpö- ja kosteusteknisiä olosuhteita sekä niiden merkitystä rakennuksen ja rakenteiden toimivuudelle.

Ari ja Rokka
Ari ja Rokka
Hukka
Hukka


Hukka

Hovawart uros Hukka on innokas nenänkäyttäjä.
Hukka on opiskellut homekoiraksi Kpedu:ssa 2017 - 2018 ja
suo­rit­ta­nut koulutuksen lopuksi koulun järjestämän tes­tin.
Vapaa-aikanaan Hukka harrastaa erikoisjälkeä, joka tuo hyvää vaihtelua työhön.
Facebookissa Hukan tarina homekoiraksi

Rokka
Rokka


Rokka

Rokka on ihmisystävällinen vuonna 2017 syntynyt saksanpaimenkoira uros. Rokka aloitti nenäharjoitukset jo heti tullessaan 8 -viikkoisena pentuna. Vapaa-aikanaan Rokka harrastaa peltojälkeä, joka tuo hyvää vaihtelua nuorelle koiralle.

Proctor
Proctor

Proctor

Proctorista on kehittynyt taitava ja innokas nenänkäyttäjä. Proctor on kotiutunut hyvin joukkoomme ja on jo päässyt mukaan etsintätöihin.

                                                 Koulutetut homekoirat

 Auttavat sisäilmaongelmien selvittämisessä

Koiramme on koulutettu samoilla menetelmillä kuin poliisin ja tullin käytössä olevat huume- ja räjähdekoirat. Koulutukseen kuuluu hajuerottelua sekä etsintäharjoittelua homekätköillä ja homevauriokohteissa. Koirat on harjoitettu tunnistamaan sädesieni sekä yleisimmät homelajit, jotka esiintyvät tavallisimmin kosteusvauriorakenteissa. Homeet esiintyvät aina sekakasvustoina, joten koirat oppivat tunnistamaan lisää uusia lajikkeita. Homekoira haistaa myös kuivuneen homeen, jota ei voi havaita kosteusmittareilla tai aistinvaraisin keinoin. 

Asiakkaiden kertomaa

"Selvisipä syyt monille oireille. Wc:stä löytyi todennäköisesti jo useamman vuoden kytenyt kosteusvaurio. 
Kyllä ne koirat vain tietävät."

______________________

"Päädyimme avaamaan koiran merkkaaman kohdan, koska kyseisestä kohdasta löytyi ihmisenkin nenään hyvin voimakas haju. Materiaalinäytteistä selvisi, että lattian kynnyksessä kasvaa Aspergillus Versicolor -sientä reippaasti yli raja-arvojen. Kiitos koirille hyvin tehdystä työstä ja rapsutuksia!"