Homekoira Sipoo

Sisäilmaongelmia selvittämässä

Vedon tunteen lisäksi ilmavuodot voivat aiheuttaa ongelmia myös asunnon rakenteille. Lämpimän sisäilman ja kylmän ulkoilman kohdatessa syntyvä kosteus tiivistyy sille otollisissa olosuhteissa rakenteisiin aiheuttaen paikallisia kosteusvaurioita ja tätä kautta ajan myötä homevaurioita.

Toisessa hajun lähde löytyi lattian alta ja toisessa hajut pääsivät valikatosta suoraan asuntoon. Talon tuvasta löytyi huonosti eristetty luukku kosteaan maakellariin ja toisessa asunnossa kattoikkunan ja välikaton väliltä rakenteet oli jäänyt kokonaan tekemättä ja välikatosta oli suora yhteys huoneilmaan.

Koulutettu homekoira auttaa selvittämään onko kyse homeesta. Aina ei kuitenkaan löydy homeen hajua. Puutteellinen ilmanvaihto saattaa olla syynä asunnon tunkkaiseen hajuun tai huonoon ilman laatuun. Tällä kertaa verholaudan takaa löytyi vanha ampiaispesä ja saattaa siellä olla pitänyt pesää joku muukin.

Hajuerottelua tehdään yhtenä tärkeänä asiana homekoiran koulutuksessa ja taitojen ylläpitämisessä. Sen avulla koira opetetaan löytämään oikea etsittävä haju muiden hajujen joukosta.

 home-homekoira-homeen haju talossa-home oireet-tunkkainen haju-sisäilma-kosteusvaurio